Na zeven vette jaren waren we uitgegroeid tot een comité met vele kleine organisatie, zoals verschillende vieringen van gouden huwelijken met alles erop en eraan. Ondertussen hadden we ook de geboorte van Reus Flappie mogen meemaken. Bij iedere organisatie mochten we rekenen op de volledige medewerking van de inwoners uit de wijk Lutterzele.

1994 tijd om nog beter te doen…iets groots!

Moutekensdag in een grote tent, met bekende vedetten.

Om alles correct te laten verlopen werd er toch een beetje zekerheid ingebouwd en is men overgegaan tot de oprichting van een VZW Feest- & Kermiscomité Lutterzele.

Onze allereerste vedette was Helmut Lotti. Wel gehoopt maar niet verwacht onze tent op het B plein van Lutterzele was veel te klein. De jaren daarop werd er uitgeweken naar de weide achter het kerkplein van Lutterzele. Daar hadden we de mogelijkheid een tent te plaatsen voor meer dan duizend personen. Bijna alle bekende vedetten zijn toen jaar na jaar langs geweest. Toeval of niet in 2002 toen VTM zijn Tien om te zien begon af te bouwen krijgen ook wij te maken met een terugval aan belangstelling en hebben we besloten het grote evenement op te bergen en te vervangen door een gezellig eetfestijn.